به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، سید تقی گرجی نیا، عصر امروز در نشست خبری افتتاحیه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در هتل پارس افزود: مشهد به لحاظ موقعیت زیارتی و قابلیتهای اقتصادی منشا آمال وعلاقه شیعیان دنیاست و در صورت برقراری ارتباط پروازی در آینده ای نزدیک تعاملات فرهنگی و اقتصادی دو کشور ایران و عراق افزایش می یابد.
وی از برگزاری جشنواره فروش کالا در عراق خبر داد و گفت: به تدبیر استاندار خراسان رضوی جشنواره فروش کالا در عراق برگزار می شود که طی این برنامه قابلیتهای استان خراسان در کشور مذکور ارائه می شود.
گرجی نیا علاقه مندی بازار عراق به کالاها و محصولات غذایی ایران را علت اصلی افتتاح نخستین شعبه از اتاق بازرگانی دو کشور در خراسان رضوی خواند و افزود: استان خراسان به لحاظ کشاورزی و صنایع غذایی از قطبهای فعال کشور است بر همین اساس بیشترین میزان صادرات نیز به این استان اختصاص دارد.
وی ادامه داد: میزان صادرات ایران به کشور عراق در سال 2007، 5/1 میلیارد دلار بود که با برنامه ریزی ها و پیش بینی های صورت گرفته انتظار می رود این میزان به سه میلیارد دلار در سال جاری افزایش یابد که سهم خراسان رضوی در این رشد قابل ملاحظه خواهد بود.
گرجی نیا توریسم درمانی را در کنار جاذبه های زیارتی و گردشگری از نقاط برجسته شهر مشهد خواند و خاطرنشان کرد: با راه اندازی خط هوایی و سهولت تردد بین دو کشور با وجود امکانات پزشکی مطلوب در شهر مشهد، خدمات مناسبی در بحث توریسم درمانی ارائه شود.
رئیس شعبه بازرگانی صنایع و معادن مشهد از افتتاح شعبه بعدی این اتاق در استانهای غربی نظیر آذربایجان غربی خبر داد و گفت: افتتاح شعبه اتاق مشترک بازرگانی در استانهایی که قابلیتهای تولیدی دارند، موجب تسهیل امر صادارت می شود.
وی اظهار داشت: باید عراق را به صورت یک بازار بزرگ دید که کشور ما به عنوان یک مسیر ترانزیت نقش مهمی در این زمینه دارد به نحوی که کالاها از مسیر ایران به عراق صادر می شود و موجب تسهیل اقتصاد عراق می شود.
عضو هیئت اجرایی اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیز هدف از افتتاح اتاق بازرگانی صنایع و معادن در مشهد را ایجاد مراودات اقتصادی مشترک و گسترده عنوان کرد و اظهار داشت: پیرو صحبت های رهبر معظم انقلاب و اصل 44 قانون اساسی گسترش شعب مشابه در سطح کشور در دستور کار این اتاق قرار دارد.
محمد حسین روشنک از فعال شدن اتاقهای مشترک بازرگانی ایران و سایر کشورها در استان در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: اولویت اصلی خراسان رضوی افتتاح اتاق بازرگانی ایران و عراق بود اما این اولویت محدودیتی ایجاد نمی کند که با کشورهایی نظیر افغانستان، آلمان و ... همکاری نداشته باشیم و مراکز تجاری فعال در کشورهای آسیانه میانه گواه این مدعی است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد نوع صادارت را بسته به علاقه و استقبال مردم عراق عنوان کرد و افزود: مواد اولیه از هر جایی که امکان آن باشد تامین می شود و در خصوص صنایع غذایی چون در برخی موارد فقط بسته بندی و صادرات در ایران صورت می گیرد بحث خشکسالی این فرایند را تحت تاثیر قرار نخواهد داد.
شعبه اتاق مشترک بازرگانی صنایع و معادن مشهد 19 اردیبهشت ماه جاری با حضور سفرا و مسئولان اقتصادی دو کشور، استاندار خراسان رضوی و استانداران استانهای مرزی در مشهد افتتاح می شود.
نظر شما